Gaziantep’te lise öğrencisi bulduğu altını sahibine ulaştırdı

Gaziantep’te lise öğrencisi bulduğu altını sahibine ulaştırdı
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 12. sınıf öğrencisi Ahmet Okçu, bulduğu 150 gram altını polise teslim ederek örnek bir davranış sergiledi.

Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde yürüyüş yaptığı sırada yerde bir cüzdan bulan Ahmet Okçu, içini kontrol ettiğinde altınları görünce şaşkınlık yaşadı. Hemen evine dönen genç, durumu ailesine bildirdi. Annesiyle birlikte Karataş Polis Karakolu'na giden Okçu, bulduğu altınları güvenlik güçlerine teslim etti.

Polis ekipleri, yaptıkları inceleme sonrasında altınları sahibine ulaştırdı. Ahmet Okçu, cüzdanın içinden kimlik çıkmadığını ve altının miktarının yüksek olduğunu belirtti.

1.png

AA muhabirine konuşan Okçu, "Ertesi gün altınların sahibi çıktı ve teslim edildi. Çok mutlu oldum. Arkadaşlarım ve akrabalarım bana çok doğru bir davranış sergilediğimi söylediler. İnsani görevimizi yaptık. İnsanlık borcumuzdu. Her insanın yapabileceği bir şeydir. O altınların büyük emekle alındığını biliyorum." dedi. dedi.

"Ahmet Okçu'nun bu özverili davranışı kamuoyunda akıllara ülkedeki yoksulluğun en ciddi sebeplerinden biri olan yolsuzluğu, vergi kaçakçılarının tarumar politikasını, liyakatsiz kişilerin hak etmedikleri görevlere getirilerek hak edenlerin işsiz kalışını akıllara getirdi" yönünde tepkilerle değerlendirildi.