Genç piyanist Alaz İkiz, Avrupa’nın prestijli piyano yarışmasında ödül alan ilk Türk oldu

Genç piyanist Alaz İkiz, Avrupa’nın prestijli piyano yarışmasında ödül alan ilk Türk oldu
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Öğrencisi piyanist Alaz İkiz, Almanya’da gerçekleştirilen 19. Ettlingen Piyano Yarışmasında 'Teşvik Ödülü aldı

Piyanist Alaz İkiz, 1988 yılından beri düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli yarışmalarından biri olan Ettlingen Piyano Yarışması’nda ödül alan ilk Türk sanatçı oldu. İkiz’in ödül aldığı Ettlingen Piyano Yarışması, daha önce Lang Lang, Boris Giltburg, Yuja Wang, Igor Levit gibi büyük müzisyenleri ağırlamıştı.

Alaz İkiz’in gösterdiği başarı, Alman basınında da gündem olurken Neueste Nachrichten gazetesi, İkiz’in başarısını sayfalarına taşıdı.

alaz-ikiz2.png

ALAZ İKİZ KİMDİR?

Alaz İkiz, 2003 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Piyano eğitimine Prof. Dr.Cihat Aşkın’ın kurduğu Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi’nde başlarken ”Müzikle Büyüyenler” projesi kapsamında çeşitli konserler verdi.

2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Programı’na kabul edilen İkiz, Dr. Öğretim Üyesi Ayşe İris Şentürker’in öğrencisi olma hakkını kazandı. İkiz, 2018 yılında ise Tam Zamanlı Öğrenci olarak MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’na kabul edilirken burada birçok solo ve oda müziği konseri verdi.

İkiz, 2020 yılında katıldığı “International Music Competition Belgrade” yarışmasında birincilik; “Online Piano Competititon For The Youth In Europe” yarışmasında birincilik ve dinleyici ödülü, “Citta di Barletta” yarışmasında birincilik, 2. “Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Yarışması”nda birincilik ödülünü kazandı. 2022 yılında katıldığı “Wiener Klassiker International Piano Competition” yarışmasında da ikincilik ödülüne layık görüldü.