Hakkında dava açılan Tuncay Özkan’dan açıklama! Erdoğan’a “züppe” demişti

Hakkında dava açılan Tuncay Özkan’dan açıklama! Erdoğan’a “züppe” demişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “züppe” ifadesini kullandığı için hakkında hakaret davası ve soruşturma açılan CHP Milletvekili Tuncay Özkan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özkan, “Ben onun söylediğini söylüyorum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, muhalefeti hedef alarak sarf ettiği "Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı" ifadelerine cevap vermiş ve Erdoğan’a, “züppe” ifadesini kullanmıştı. Bunun üzerine hakkında soruşturma başlatılan Tuncay Özkan, yaşananlara dair bir açıklama gerçekleştirdi.

Gazete Pencere'den Yavuz Oğhan'a konuşan Özkan, Erdoğan’a atıfta bulunarak "Ben farklı bir şey söylemedim, onun söylediğini söylüyorum, ‘Gösteriş müptelası, elitist', züppe demek” ifadelerini kaydetti. Özkan, ayrıca annesine küfreden AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı hakkında “İçim nasıl kan ağlıyor bilemezsiniz. Hayatım boyunca unutmayacağım. Onunla mutlaka konuşacağız" ifadelerini kullandı.

erdogan.png

'GENEL MERKEZLE GÖRÜŞMEDİM'

Hakkında açılan soruşturmadan bir sıkıntı duymadığını belirten Özkan, “Züppe hakaret değil. Soruşturmadan bir yere gitmez, giderse de gider, biz alışığız” dedi ve kendisine, söz konusu paylaşımı nedeniyle CHP’den bir eleştiri gelmediğini ifade etti.

Genel Merkez ile bir görüşme yapmadığını aktaran Özkan, "Ankara değilim, dönünce konuşuruz bir problem olacağını zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşması sırasında muhalefeti hedef almış ve "Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizim çıktı" ifadesini kaydetmişti. Bunun üzerine, bu sözlere yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan’ın açıklamasını sosyal medyadan alıntılayarak “Seni gidi züppe seni! Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın bize mi diyorsun “gösteriş müptelası” diye?” ifadelerini kullanmıştı.

Özkan’ın ifadeleri, AKP tarafından eleştirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan'a 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldığını açıklamıştı.

Aydın, "CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan aleyhine, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan mesnetsiz ve düzeysiz açıklamaları nedeniyle 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açılmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi sunulmuştur" açıklamalarında bulundu.