Hayvanları öldürecek zehri AKP’lilerin şirketi getirecek iddiası

Hayvanları öldürecek zehri AKP’lilerin şirketi getirecek iddiası
Sokak hayvanlarının öldürülmesinin yolunu açan yasa teklifinin AKP ve MHP oylarıyla TBMM’den geçmesinin ardından kan donduran bir iddia ortaya atıldı. Hayvan zehrini, ortağı eski bakan Vahit Kirişçi’nin olduğu Newbridge şirketinin getireceği öne sürüldü.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın aktardığına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, AKP’nin sunduğu sokak hayvanlarının iğne ile öldürülmesinin önünü açan yasa teklifi görüşülürken eski bakan ve Meclis Tarım, Orman Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci’nin bakanlığı öncesinde ortağı ve yöneticisi olduğu Newbridge şirketi tartışıldı. Söz konusu şirketin, sokak hayvanlarını öldürecek olan bir ilacı pazarlayacağı ileri sürüldü.

kirisci.png

“ORTAK OLMAK SUÇ MU?”

Yöneticilerinin tamamının AKP’li isimler olduğu şirketin çalışma amacının, “Her nevi müstahzarat ve ilacın toptan ticaretini yapmak, almak, satmak, depolamak, pazarlanmasını, tanıtımını, ithalini ve yeniden ihracını yapmak” olduğu ifade edilirken Kirişçi, bakan olmasının ardından şirketle ilişkisini sonlandırdığını açıkladı.

2014 yılında kurulan ve kurucuları arasında Eski Tarım ve Orman Bakanı, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci’nin olduğu Newbridge şirketinin sokak hayvanlarını öldürecek olan ilacı pazarlayacağı iddiası Meclis’i karıştırırken şirkette CEO olarak AKP’li Enerji eski Bakanı Ali Rıza Alaboyun, CEO Yardımcısı AKP eski Milletvekili Nevzat Pakdil ve Yönetim Kurulu üyesi AKP Adıyaman eski Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın bulunduğu belirlendi.

Kirişçi, konuya ilişkin, “Bakan olduğum gün bu şirketle ilişkimizi sonlandırdık. Başka bir görevi yokken bir şirketin ortağı olmak bu ülkede ne zaman suç oldu” ifadelerini kaydetti.