Hizbullah Diyarbakır’da sokağa çıktı! Yine Tevhid bayrağı açtılar

Hizbullah Diyarbakır’da sokağa çıktı! Yine Tevhid bayrağı açtılar
Diyarbakır’da, Hizbullah terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Şehitler Kervanı Platformu, Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesi nedeniyle bir araya geldi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin, İran’ın başkenti Tahran’da bir suikast sonucunda öldürülmesine tepki göstermek amacıyla birçok yerde protesto gösterisi yapıldı. Bu kapsamda, Diyarbakır’da Haniye için Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Şehitler Kervanı Platformu tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı ve Âlimler ve Medreseler Birliği öncülüğünde de Batman’da yürüyüş düzenlendi.

YİNE TEVHİT BAYRAĞI

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmen’in haberine gör söz konusu yürüyüşe katılanlar, Filistin ve tevhit bayrağıyla tekbir getirerek “Hamas’a selam direnişe devam”, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları attı. Yürüyüş başlamadan önce grupta bulunanlar, ünlü bir kahve zincirinin şubesine saldırdı. Olayın ardından, Batman Parkı'nda yürüyüş başladı.

Gruptakiler, Batman Parkı’ndan Atatürk Parkı’nın önüne kadar yürürken Hamas Siyasi Büro Şefliği’ne Haniye’nin yerine Halid Meşal’ın geçici olarak atandığı açıklandı. Söz konusu açıklamanın ardından HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, dikkat çeken bir açıklama gerçekleştirdi.

Demir, 15 Ağustos günü Filistin için özel olarak toplanacak olan TBMM Genel Kurulu'nda Halid Meşal’ın da konuşmasını talep etti.