Hopa'da köylülere silahlı saldırıda bulunan ve bir kişinin ölümüne neden olan sorumlular daha önce şikayet edilmiş!

Hopa'da köylülere silahlı saldırıda bulunan ve bir kişinin ölümüne neden olan sorumlular daha önce şikayet edilmiş!
Dün ormanlarını savunun Artvin Hopa'lı köylülere silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken iki kişi de yaralandı. Olayın ardından ortaya çıkan ilginç detaylar dikkat çekti.

Artvin Hopa Cankurtaran bölgesinde yapılması planan mesire alanı projesine karşı çıkan köylülerin üzerine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Ormanlarını korumak isteyen köylülerin üzerine açılan silahlı saldırıda Reşit Kibar hayatını kaybederken iki kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Yaşanan olayın ardından açıklamada bulunan Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin Kalın, bölgede bulunan sivil jandarmanın olay esnasında hiçbir müdahalede bulunmadığını söyledi. Kalın, olaydan sorumlu kişilerin daha önce isimleri verilerek savcılığa şikayet edildiklerini ifade etti.

KÖYLÜLER DEFALARCA ŞİKAYET ETMİŞLER!

Tele1'in haberine göre, bölgede yaşayan köylülerin ifadelerinde daha öncesinde bu kişilerin bu olaylara tenezzül edeceği Borçka Kaymakamlığına, Borçka Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Orman Bölge Müdürlüğü’ne isim verilerek bildirilmesine rağmen hiçbir müdahalede bulunulmadı. Bu nedenle yaşanan olayın kasıtlı ve planlı gerçekleştiği belirtiliyor.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Artvin Valiliği yaşanan olayın ardıdan saldırıyla ilgili Muhammet Ustabaş ve Fikret Merttürk’ün gözaltına alındığını açıkladı.