İBB’nin AKP döneminde eski bakan ve oğullarına özel indirimli ev sattığı ortaya çıktı

İBB’nin AKP döneminde eski bakan ve oğullarına özel indirimli ev sattığı ortaya çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP döneminde AKP’li eski Bakan Ömer Dinçer ile oğullarına özel indirimle ev sattığı ortaya çıktı. Dinçer ailesi, seçime üç ay kala yaklaşık yüzde 18 indirimle İBB iştiraki KİPTAŞ’tan beş daire birden almış.

Yurttaşlar için ev sahibi olmak bir hayale dönüşürken AKP döneminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) tarafından yapılan konutlar, AKP’liler tarafından kapışılmış.

Kadir Topbaş’ın istifasından sonra İBB Başkanlığı koltuğunda oturtulan AKP’li Mevlüt Uysal’ın döneminde, KİPTAŞ 5. Levent projesinin Güzeltepe etabından, AKP döneminde Millî Eğitim ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Ömer Dinçer ve oğullarına da ucuza ev satıldığı açığa çıktı. Dönemin KİPTAŞ Yönetim Kurulu, gayrimenkul satışını olumsuz etkileyen bir süreç içinde olunmamasına rağmen, “kampanya” adı altında özel indirimlerle AKP’li Ömer Dinçer ile oğlu Ahmet Enis Dinçer’e yaklaşık yüzde 18 oranında indirimle ev satmış.

kiptas2.png

Eski Bakan Dinçer, KİPTAŞ’tan 27 Aralık 2018 tarihinde 1 milyon 255 bin TL değerinde daireyi 1 milyon 32 bin TL’ye alırken oğlu Ahmet Enis Dinçer, üç daire birden aldı. Aynı tarihte Ahmet Enis Dinçer’in, 1 milyon 201 bin TL değerinde iki daireyi 998 bin TL’ye, 1 milyon 219 bin TL değerindeki bir daireyi ise 1 milyon 13 bin TL’ye satın aldığı ortaya çıktı.

Eski bakanının diğer oğlu Asım Dinçer ise 1 milyon 201 bin TL’lik daireyi 979 bin TL’ye aldı. Yüzde 18,52 indirim yapılan Asım Dinçer, ayrıca kamudan aldığı milyarlık ihaleler ile gündem olan Kalyon İnşaat’ın İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

kiptas.png

MTTB BAŞKANINA DA İNDİRİM

Diğer yandan şimdilerde AKP İstanbul Milletvekili olan eski Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Başkanı İsmail Emrah Karayel de, KİPTAŞ’tan 1 milyon 219 bin TL değerindeki evi yüzde 16,89 oranında indirimle 1 milyon 13 bin TL’ye aldı. 2018’in sonu 2019’un başında yaklaşık 200 üst düzey bürokrat, iş insanı ve KİPTAŞ yöneticisine indirim yapılarak ucuza daire satıldı.

“Özel indirimle” ev satın alan isimlerden bazıları şu şekilde:

• Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu,

• Kamuoyunda “Yeliz” olarak bilinen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski şoförü de olan 26’ncı ve 27’nci dönem AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı (üç daire),

• İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya,

• Ankara Valisi Vasip Şahin,

• 26’ncı ve 27’nci dönem AKP İstanbul Milletvekili olan eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,

• Gençlik ve Spor Bakanı AKP’li Osman Aşkın Bak’ın kızı Aybüke Eda Aşkın Bak

• Eski AKP Milletvekili olan ve Acun Ilıcalı'nın amcası olduğu da bilinen Mustafa Ilıcalı,

• KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'nden ayrıldıktan sonra Emlak Konut Genel Müdürlüğü’ne getirilen Cengiz Erdem'in eşi Arzu Erdem.