İhtiyaç Fazlası Araçların Taksiye Dönüşüm Kararı Kesinleşti

İhtiyaç Fazlası Araçların Taksiye Dönüşüm Kararı Kesinleşti
İBB'nin ihtiyaç fazlası araçları taksiye dönüştürme davasında süreç tamamlandı. Bölge İdare Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını onayladı. İstinaf talebi reddedilince UKOME kararı kesinleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), UKOME tarafından onaylanmış; ihtiyaç fazlası minibüs ve dolmuşları taksiye dönüştürme projesiyle ilgili açılan davada sürecin sonuna gelindi. İdare Mahkemesi, esnaf odasının UKOME kararlarının iptali talebini reddetti. Kararın ardından esnaf odası, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak burada da istinaf talebi reddedildi ve UKOME kararı İBB lehine kesinleşti.

1803 MİNİBÜS VE BAZI TAKSİ DOLMUŞLAR DÖNÜŞTÜRÜLECEK

taksi-doenuesuem-1-5d3d45a721.jpg

UKOME'nin 30 Kasım 2022 tarihli toplantısında, İBB'nin önerisiyle 1803 adet minibüsün ve isteğe bağlı olarak taksi dolmuşların taksiye dönüşümleri ile minibüs ve taksi dolmuş hatlarında güzergah düzenlemeleri kararı alınmıştı. Karar, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası tarafından yargıya makamlarına ulaştırılmıştı.

EMSAL KARAR ÇIKTI

taksi-doenuesuem-2-d7fcf2e872.jpg

İBB'nin hazırlattığı teknik rapor ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan teknik incelemeler doğrultusunda, mahkeme sürecinde karar verildi. Bölge İdare Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını onaylayarak UKOME kararının İBB lehine kesinleşmesine hükmetti. Bu karar, Türkiye genelinde benzer uygulamaların hukuki açıdan emsal olabileceği bir örnek teşkil ediyor.