İlkokulda Hamas propagandası! Haniye’nin konuşmasını izlettiler

İlkokulda Hamas propagandası! Haniye’nin konuşmasını izlettiler
Bingöl’de bulunan Gazi İlköğretim Okulu’nda, öğrencilere İran’da bir suikast sonucunda öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin konuşması izletildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın yemin töreni için gittiği İran’ın başkenti Tahran’da, düzenlenen bir suikast sonucunda öldürüldü. İsrail tarafından, konutundayken füze ile vurularak öldürülen Haniye için Türkiye’de de cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınırken 1 gün de milli yas ilan edildi.

haniye.png

İLKOKULDA HAMAS PROPAGANDASI YAPTILAR

Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in haberine göre, Haniye’nin ölümünün ardından Türkiye’de bu gelişmeler yaşanırken Bingöl Gazi İlköğretim Okulu’nda, öğrencilere Hamas lideri İsmail Haniye’nin Hamas’ın kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmanın izletildiği ortaya çıktı.

Söz konusu konuşmada Haniye, “Bugün HAMAS’ın kuruluş yıldönümünde canımız, kanımız, ailemiz ve sahip olduğumuz her şey Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya feda olsun. İsrail diye bir devlet yok ki, Kudüs onun başkenti olsun.” ifadelerini kullanıyor.

Videonun devamında ise, “Başımız gövdemizden ayrılsa bile onları tanımayacağız. Kudüs’ü satmayacağız, hayır. Filistin’i bölmeye hayır, haklarımızdan vazgeçmeye hayır, İsrail’i tanımaya hayır, İsrail’i tanımayacağız” ifadelerine yer veriliyor.