İmam hatip müdürü kadın öğretmene saldırdı! Cihatçı vakfın yöneticisi çıktı

İmam hatip müdürü kadın öğretmene saldırdı! Cihatçı vakfın yöneticisi çıktı
Cihatçı bir vakfın yöneticiliğini yaptığı belirtilen imam hatip lisesi müdürü, kadın öğretmene dosya fırlattı. Müdür, "Dosya eksikti, fırlattım" savunmasını yaparken savcı dosyayı silah olarak saydı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’ye destek açıklaması yapan ve daha önceleri de “Cihat çağrısı” yapmasıyla gündem olan Bülbülzade Vakfı’nın yöneticisi İbrahim Kutlu Özmantar’ın bir kadın öğretmene saldırdığı ve bu sebeple yargılandığı açığa çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 2022 yılında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, İbrahim Kutlu Özmantar hakkında “Kasten yaralama” suçunu işlediği gerekçesiyle iddianame hazırlarken Gaziantep Asliye Ceza Mahkemesi’nde Özmantar hakkında dava açıldı. Söz konusu iddianamede, 53 yaşındaki İbrahim Kutlu Özmantar, Mehmet Hayri Akınal Kız İmam Hatip Lisesi’nde okul müdürü olarak görev yaptığı 14 Haziran 2022 tarihinde, aynı okulda “Kuranı Kerim” öğretmeni olarak görev yapan 43 yaşındaki H.Ö. isimli kadına saldırdı.

H.Ö. verdiği ifadede, “Okul müdürü İbrahim Kutlu Özmantar ile rehberlik dosyası ile alakalı tartıştıklarını, Özmantar’ın dosyayı alarak kendisine fırlatıp başına vurduğunu” iletti ve Özmantar’dan şikayetçi oldu. Tanık beyanları, kamera görüntüleri ve doktor raporu da bu ifadeyi kanıtladı.

DOSYA SİLAH SAYILDI

Özmantar ise konuya ilişkin verdiği ifadesinde, “H.Ö.’nün getirdiği dosyada eksiklik gördüğünü ve H.Ö. dosyayı almadığı için de fırlattığını" öne sürdü. Doktor raporunda ise, H.Ö.’nün basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek bir biçimde yaralandığı belirtildi. İddianamede, “Okul müdürünün odasında kamera görüntülerinde de Özmantar’ın dosyayı fırlattığı ve dosyanın H.Ö.’nün başına geldiği görüldü” ifadeleri kullanıldı.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Savcı, 17 Aralık 2022 tarihinde Özmantar hakkında “Makam odasında kendi altında çalışan H.Ö.’ye karşı silahtan sayılabilecek dosyayı fırlatarak kasten yaraladığı ve kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle yaralama suçunu işlediği” gerekçesiyle kamu davası açılmasını istedi ve savcının ceza talebiyle Özmantar hakkında dava açıldı.