İmam Hatip Müdürü’nden bir skandal daha! Kadınların kıyafetini hedef aldı

İmam Hatip Müdürü’nden bir skandal daha! Kadınların kıyafetini hedef aldı
Kız öğrencilere başlarını kapatmalarını söylediği ve kıyafetlerine müdahale ettiği iddiaları ile gündeme gelen İmam Hatip Müdürü’nün bu kez kadınları kıyafetleriyle ilgili çirkin yorumlar yaptığı ileri sürüldü.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu müdürü E.K.K.’nin, skandal “Başı açık öğrenci istemiyorum” ifadelerinin ardından Bursa Valiliği soruşturma başlatmıştı.

“ÇIRILÇIPLAK GELMİŞ BÖYLESİNE HANIMEFENDİ DENMEZ”

Cumhuriyet’in haberine göre, söz konusu okulda görev yapan öğretmenler, müdürün benzer yaklaşımlar sergilediğini öne sürdü. İddiaya göre, 24 Haziran günü müdür, öğretmenlerle seminer haftası kapsamında bir toplantı gerçekleştirirken e-sınav kapsamında okulda sınava giren bir yurttaş hakkında “Çırılçıplak gelmiş hanımefendi. Böylesine hanım da denmez ya. Gittik uyarmaya. Günaha da girdik mecbur uyarmak için. Kozmetik sektörüne de hakim değilim ama bu ağdadan sonra bir de vernik mi çekiyorlar nedir her yeri parlıyor” ifadelerini kaydetti.

imam-hatip2.png

“ŞEYHLERİN ELİNDE YETİŞENLER KAMUDA GÖREVDE TUTULUYOR”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona, “Tekkelerde, tarikat şeyhlerinin elinde yetişen bu kişiler, kamu kurumlarında şeriat kurallarını uygulamalarına rağmen ısrarla görevde tutuluyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyeti, karşı karşıya kaldığı bu gerici saldırıdan korumanın acil bir yurttaşlık görevi olduğunu vurgulayan Rona, “Sendikalar ve demokratik kitle örgütleri karşımızdaki gerici koalisyona karşı geniş cepheler kurarak laiklik mücadelesini büyütmelidir. Her gün bir adım daha ilerleyerek alan açan örgütlü gericilik bizleri yaptıklarına alıştırmamalıdır.” dedi.

Rona, okulu medrese, kendisini de mürit olarak gören yöneticilerin okullardan derhal uzaklaştırılması gerektiğinin altını çizerek “Okulların açılacağı 9 Eylül tarihinde Eğitim-İş Bursa şubemiz öncülüğünde Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda olacağız. Çocuklarımızın elinden tutup şeriat özentili müritleri ve baskılarını çiğneyerek onların güvenli bir okulda olmalarını sağlayacağız” açıklamasını kaydetti.