İmam Hatip Müdüründen öğrencilere skandal uyarı: “Başı açık istemiyorum”

İmam Hatip Müdüründen öğrencilere skandal uyarı: “Başı açık istemiyorum”
AKP iktidarının eğitimde art ara attığı gerici adımlardan sürerken Bursa’da bulunan bir İmam Hatip ortaokulu müdürünün skandal söylemleri gündem oldu. Müdürün, velilerle yaptığı toplantıda “Herkesin başını kapatması gerek” dediği öne sürüldü.

AKP’nin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve art arda attığı gerici adımlar meyvelerini vermeye devam ediyor. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda, okul yönetimi öğrenci velileriyle bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Okul müdürü E.K.K.’nin ifadelerin toplantıya damga vururken tepkilere de yol açtı.

Veliler tarafından kayda alınan toplantıda, okul müdürü E.K.K’nin “Okulda başı açık kız öğrenci olamaz. Herkesin başını kapatması gerek” ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

“Bizler İslamın değerlerinin tarafındayız o yüzden şort giyen öğrenciye de başını örtmeyen öğrenciye de karışırız” ifadelerini kaydederek öğrencilere müdahale ettiklerini belirten E.K.K., bazı velilerin “Baskıcı yaklaşım çocukların psikolojisini etkiliyor” ifadeleriyle sarf ettikleri eleştirilere yanıt olarak, “Okulumuzun görüşü budur. Psikolojisi bozulan bu okulda olmamalı” ifadesiyle cevap verdi.

013736015-ekran-goruntusu-2024-08-14-013709.jpg

EĞİTİM-İŞ’TEN SUÇ DUYURUSU

Söz konusu söylemlere tepki gösteren Eğitim-İş Bursa Şubesi, yaptıkları basın açıklamasıyla, müdür hakkında “Ayrımcılık ve görevi kötüye kullanma” suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını vurguladı.

Cumhuriyet’in aktardığına göre, Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Çocukların eğitim hakkını engelleyen, kendi özel mülkü gibi okuluna gelmemesini söyleyen bu gerici zihniyetin kimlerden cesaret aldığı çok açıktır” açıklamasını kullandı.

Velilerinde okul müdüründen şikayetçi olduğunu ifade eden Toy, “Ancak şu ana kadar velilerin şikâyetlerine bir yanıt gelmedi. Bu olayın da diğer olaylar gibi sümen altı edilmesine, suç işleyen okul müdürünün korunup kollanmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Toy, “Eğitim-İş olarak ayrımcılık suçu işleyen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarına karşı açıkça kendi kurallarıyla meydan okuyan ve başı açık diye 10 yaşındaki kız çocuklarının istediği devlet okuluna gitmesinin önünde engel olan bu zihniyetle mücadelemiz devam edecektir.” ifadelerini kaydederken laik Türkiye Cumhuriyeti ve laik eğitim sistemini ne pahasına olursa olsun koruyacaklarını belirtti.