İmamoğlu Adıyaman’da deprem gerçeğini anlattı: Enkazlar hala kalkmamış

İmamoğlu Adıyaman’da deprem gerçeğini anlattı: Enkazlar hala kalkmamış
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adıyaman’da gerçekleştirdiği konuşmada Adıyaman'ın, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen ikinci illerden biri olduğunu belirtirken Adıyaman gerçeğini anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı’na katılmak için gittiği Adıyaman’da Yeni Mezarlığı ziyaret ederek, depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlar için dua etti. Daha sonra Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'yi ziyaret eden İmamoğlu, depremlerden etkilenen 11 il için destek paketini toplantının ardından açıklayacaklarını belirterek "Türkiye Belediyeler Birliği olarak son yaptığımız encümen toplantımızda encümen üyelerimizle beraber bir sonraki toplantımızı deprem bölgesinde yapmaya karar verdik. Türkiye Belediyeler Birliğinin ilk büyük destek paketini de deprem bölgesinde yara almış ve büyük mücadele veren belediyelerimize açıklayalım diye ortak karar almıştık. Bugün o karar karşılığında Adıyaman'dayız ve bütün encümen üyelerimizle birlikte toplantımızı yapacağız.” ifadelerimi kaydetti.

elmadag-20.png

"İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI HALEN TAM OLARAK YAPILMIYOR"

Deprem bölgelerinde iyileştirme çalışmalarının hala tam olarak yapılmadığını belirten İmamoğlu, "2023 Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketi 11 ilimizi kötü etkiledi. Adıyaman'da ise 5 bin 953 bina yıkıldı ve üzülerek ifade ediyorum ki 8 bin 387 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kentsel dönüşümü hızlandırmak için çıkartılan yasa Adıyaman gibi riskli şehirlerimizi dönüştürmek için başarılı olmamıştır" açıklamasında bulundu.

Depremlerde Adıyaman Belediye Başkanlığı binasının yıkıldığını hatırlatan İmamoğlu, “Adıyaman nüfus oranına göre depremden en fazla etkilenen 2'inci şehir olmasına rağmen kendisini en yalnız hisseden şehirlerin başında gelmiştir. Biz burda Adıyaman halkına kendini yalnız hissetmemesi için burada toplandık. Depremin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen Adıyaman'da bizi üzen sıkıntılı görüntüleri tespit ettik.” dedi.

Adıyaman’da hala enkazların kalkmadığı ve istihdam sorunlarının çözülmediğini ileten İmamoğlu, “Deprem bölgeleri diğer belediyeler gibi milletçe mercek altında tutmamız gereken yerlerin başındadır. Adıyaman'da enkazlar hala kaldırılmamış konutların yüzde 18'si insanlara verildi. Gençler ümitsiz bir şekilde günlerini geçiriyor" açıklamasını yaptı.