İmamoğlu'nun 'Ahmak' davasında Başsavcılık detayı

İmamoğlu'nun 'Ahmak' davasında Başsavcılık detayı
Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada başsavcılık dosyanın durumunu sordu. CHP’li Gökhan Günaydın, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin hâlâ karar vermediğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, başsavcılığın İmamoğlu hakkındaki dosyanın durumunu resmi olarak sorduğunu ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin dosyada hâlâ bir atama beklediğini bildirdiğini açıkladı.

MAHKEME HENÜZ KARAR VERMEDİ

748642image1.jpg

İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerinin ardından YSK üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almıştı. İlk derece mahkemesinin kararına itiraz edilmiş ve dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşınmıştı. Günaydın, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyanın akıbeti hakkında bilgi istediğini, mahkemenin ise henüz bir karar vermediğini belirtti.

'AHMAK' İFADESİNİ KULLANDI

Ekrem İmamoğlu, mahkemede yaptığı savunmada, hakkındaki suçlamaların dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına karşılık olarak kullanıldığını öne sürmüştü. İmamoğlu, İçişleri Bakanı’nın kendisine yönelik 'ahmak' ifadesini kullanmasının ardından, bu kelimeye karşılık olarak 'ahmak' ifadesini kullandığını savunmuştu.