İBB'nin Paris'te açtığı 'İstanbul Evi' için açıklama: Masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılandı

İBB'nin Paris'te açtığı 'İstanbul Evi' için açıklama: Masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılandı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı “300 bin Euro” kira iddiasını yalanladı.

Türkiye'nin 2027 Avrupa Oyunları ve 2036 Olimpiyat adaylığı için yürütülen lobi çalışmaları kapsamında açılan İstanbul Evi, 7-8 Ağustos tarihlerinde ziyaretçilerini kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Paris'teki İstanbul Evi için bir günlüğüne 300 bin Euro kira ödendiği yönündeki iddialar gündeme geldi. Ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, bu iddiaları yalanladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin ortak çalışması sonucunda, Paris’in prestijli moda müzesi Palais Galliera’da İstanbul Evi’nin kapıları açıldı. Açılış etkinliği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul’un 17 ilçe belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirildi.

Paris'te 'İstanbul Evi' açıldı

"İBB BÜTÇESİNDEN PARA HARCANMADI"

Ongun paylaşımında, "Paris'teki 'İstanbul Evi' ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

ibb.jpg