İmamoğlu'nun danışmanından Erdoğan'a Mehmet Şimşek çağrısı

İmamoğlu'nun danışmanından Erdoğan'a Mehmet Şimşek çağrısı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ekonomi Danışmanı Serkan Özcan, Mehmet Şimşek’in istifa haberlerinin arkasında iktidardan bazı isimlerin olduğunu öne sürerek Erdoğan’a çağrıda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı da olan ekonomist Serkan Özcan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çıkan istifa haberlerinin kasıtlı olarak yapıldığını ileri sürerek iktidar tarafında birilerinin Şimşek’in koltuğunda gözünün olduğunu iddia etti.

Özcan, "Sayın Bakan’ın koltuğunda gözü olan bazı iktidar unsurları tarafından çıkarıldığını düşünüyorum" ifadelerini kaydetti.

Özcan ayrıca eski maliye bakanları Berat Albayrak, Şahap Kavcıoğlu ve Nurettin Nebati gibi isimlerle Şimşek'in karşılaştırılmasının çok büyük bir ayıp olduğunu kaydetti.

erdogan-1.png

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Özcan, yaptığı açıklamada, "Sayın Mehmet Şimşek ile ilgili dedikoduların 'ülke batarsa batsın' diye düşünen müzmin muhaliflerden çok, Sayın Bakan’ın koltuğunda gözü olan bazı iktidar unsurları tarafından çıkarıldığını düşünüyorum.” ifadelerini kullanarak dedikoduya ve itibar suikastına fazlasıyla alıştıklarını söyledi.

Uygulanan program; sadece yüksek faize dayanan, diğer iktisadi alanlarda cılız kalan, başta hukuk olmak üzere ekonomi dışı alanlarda gerekli değişiklikleri içermeyen bir programdır.” diyen Özcan, uyguladığı programın eksiklerine rağmen Sayın Şimşek’i müktesebat olarak Berat Albayrak, Şahap Kavcıoğlu ve Nurettin Nebati gibi kendinden önceki idarecilerle kıyaslamanın büyük bir ayıp olduğunu iletti.

Konuya ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Özcan, “O nedenle çağrımı yineleyerek, hiç vakit kaybetmeden Sayın Cumhurbaşkanı’nın kamuoyu önünde Sn. Şimşek’i ve ekibini açıkça desteklemesini öneriyorum. Bu çağrım kırılgan dengelere sahip ülke ekonomisinin geleceği için tercih değil bir zarurettir." ifadelerini kaydetti.