Instagram erişime kapatıldı: Sosyal medya fenomenleri alternatif platformlar arıyor

Instagram erişime kapatıldı: Sosyal medya fenomenleri alternatif platformlar arıyor
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos 2024 itibarıyla Instagram’a Türkiye’de erişimi engelledi. Bu karar, sosyal medya fenomenlerinin ve kullanıcılarının büyük bir şok yaşamasına neden oldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos 2024 tarihinde popüler sosyal medya platformu Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirdi. Bu karar, Türkiye'deki sosyal medya fenomenlerini ve kullanıcılarını etkileyecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Yasağın uzaması durumunda bu kanallardan para kazananların farklı platformlara kayması veya 'B' planlarını devreye sokmaları gerekecek gibi gözüküyor. Çünkü özellikle sosyal medya kanallarını kullanan şirketler de stratejilerini başka yönlere kaydırabilir.

'FENOMENLER' ENDİŞELİ

ekonomik-buyume3-2024-08-02t121531-507.png

Türkiye'de sosyal medya fenomeni olmak önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Özellikle dünyada Instagram'ın en çok kullanıldığı ülkeler arasında Türkiye'nin zirveye çıkmasında da önemli bir payı oldu. Bu sebeple Türkiye'de herkes sosyal medyada takipçilerini artırma yarışı içerisine girdi. Böylece para kazanmanın da hem eğlenceli hem de daha kolay bir yolu olabiliyor. Ancak bugün BTK'nın aldığı karar ile Instagram'ı yasaklaması, sosyal medya fenomenlerinin de işlerine ket vuracak.