Instagram’a erişim engeli kaldırıldı: META ile anlaşma detayları açıklandı!

Instagram’a erişim engeli kaldırıldı: META ile anlaşma detayları açıklandı!
Instagram erişim engeli, META ile yapılan anlaşma sonucu kaldırıldı; platform, Türkiye yasalarına uygun içerik düzenlemesi ve hesap güvenliği sağlayacak.

Instagram’a getirilen erişim engeli, META ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, anlaşmanın detaylarını açıkladı. Yeni düzenlemeye göre, Instagram, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyum sağlayacak ve katalog suçlar kapsamında yer alan içerikler hızlıca kaldırılacak. Ayrıca, kullanıcı hakları korunacak ve herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılan hesaplar yeniden erişime açılacak. Terör örgütleriyle mücadelede etkin bir yaklaşım benimseyecek olan Instagram, PKK, PYD ve FETÖ gibi gruplara ait hesapları ve propaganda içeriklerini de denetleyecek.

ANLAŞMA SONRASI ERİŞİM ENGELİ 21.30'DA KALDIRILDI

ekonomik-buyume3-71.png

Anlaşma çerçevesinde yapılan düzenlemelerle, dijital ortamda güvenliğin artırılması ve adil bir denetim mekanizması geliştirilmesi hedefleniyor. Erişim engeli, anlaşmanın sonuçlanmasının ardından saat 21:30 itibarıyla kaldırıldı.