İnstagram'a erişim engeli ne zaman sona erecek?

İnstagram'a erişim engeli ne zaman sona erecek?
Instagram’a 2 Ağustos’ta erişim engeli getirildi; engelin e-ticarette günlük 1,9 milyar TL’lik kayba neden olduğu belirtildi. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın kurallara uymadığı sürece engelin devam edeceğini açıkladı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz’da sosyal medya platformu X üzerinden Haniye'nin ölümüne ilişkin taziye mesajı paylaşmıştı. Altun, Instagram’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğini belirterek, “Bu, açık bir sansürdür.” demişti. Bu paylaşımın ardından 2 Ağustos 2024 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram’a erişim engeli getirildi.

ERİŞİM ENGELİ ZARAR YARATTI

ekonomik-buyume3-69.png

Instagram’ın kapanması e-ticaret sektöründe büyük bir kayba yol açtı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, sosyal medyanın e-ticaretin yüzde 10'unu oluşturduğunu belirterek, Instagram’ın kapalı kalmasının günlük 1,9 milyar TL’lik bir ciro kaybına neden olduğunu açıkladı.

BAKAN URALOĞLU: 'UYARILARA RAĞMEN TEDBİR ALMADILAR'

ekonomik-buyume3-70.png

Sosyal medya platformunun ne zaman tekrar erişime açılacağı belirsizliğini koruyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın kurallara uyduğu takdirde erişim engelinin kaldırılacağını ifade etti. Bakan Uraloğlu, platformun uyarılara rağmen gerekli önlemleri almadığını ve bu nedenle erişim engelinin getirildiğini belirtti. Instagram’ın bu konuda herhangi bir adım atmaması durumunda, erişim engelinin devam etmesi bekleniyor.