İsmail Saymaz’dan bomba açıklama! Üye olmadığı Yeniden Refah Partisi’nden istifa etmiş! | Son dakika

İsmail Saymaz’dan bomba açıklama! Üye olmadığı Yeniden Refah Partisi’nden istifa etmiş! | Son dakika
Gazeteci İsmail Saymaz, Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Kasım Gürpınar’ın aslında Yeniden Refah Partisi’ne üye olmadığını açıkladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, 31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Kasım Gürpınar’ın hiç Yeniden Refah Partisi’ne üye olmadığını duyurdu.

Halk TV canlı yayınında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İsmail Saymaz, Kasım Gürpınar’ın e-devletine giriş yaparak YRP’ye üye olmadığını öğrendiğini belirtti.

whatsapp-image-2024-09-02-at-17-33-12.jpeg

Yeniden Refah Partisi’nin tek büyükşehir belediye başkanı olan Gülpınar'ın istifa ettiği Yeniden Refah Partisi'ne hiç üye olmadığını ortaya çıkaran Saymaz, "AKP Gülpınar'ı kendisine katabilmek için aylardır uğraşıyor. AKP'nin kuruluş yıldönümünde katılması için gayret sarf ediyorlardı fakat Gülpınar istifa etmedi.” ifadelerini kaydetti.

Saymaz, AKP'nin üst düzey yetkilisi, Gürpınar'ın kısa vadede kendilerine katılmayacağını ifade ettiğini belirterek “Bu da uzun vadede katılabileceği anlamına geliyor. Kasım beyin neden istifa ettiğini sorduğumda; partideki kurumsallık eksikliğinden şikayet etti. Gülpınar, YRP'den istifasını gerektiren asıl sebep kurumsallık eksikliği.” açıklamasında bulundu.

Bir süredir bu yönde eleştiriler yaptığını fakat bir sonuç alamadığını anlatan Saymaz, “Gülpınar, istifa etmek istediğinde e-Devlet'te şununla karşılaşıyor: Meğer ben üye değilmişim. Üyelik ilişkisine girmek isteyen Gülpınar bana hiç üye yapılmadığını aktardı." ifadelerini kullandı.