İsmail Saymaz'dan Flaş İddia '3 İsim Kanlı Bıçaklı'

İsmail Saymaz'dan Flaş İddia '3 İsim Kanlı Bıçaklı'
Gazeteci İsmail Saymaz, X üzerinden yaptığı paylaşımda AKP içindeki dikkat çekici bir kavgaya işaret etti.

İsmail Saymaz X sosyal medya platformu paylaştığı mesajda AKP içerisindeki ilginç bir tartışmayı işaret etti. AKP içerisinde TRT'yi kimin kurtardığına dair bir tartışma bulunduğuna dair eski içişleri bakanı Süleyman Soylu ve Genel Başkan Vekili Efkan Ala'nın açıklamalarına dikkat çekti. Saymaz konuyla ilgil, Soylu, TRT’yi darbecilerden aldığını öne sürmüştü. Fakat AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, TRT talimatını kendisinin verdiğini, binayı Emniyet Müdürü Engin Dinç’in kurtardığını söylüyor. Ala ve Dinç, Soylu ile kanlı bıçaklı." dedi.

'ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ GERÇEK BİR KAHRAMANDIR'

efkan-ala.webp

Saymaz ayrıca, AKP'li Mehmet Metiner'in, Efkan Ala'nın katıldığı bir televizyon programındaki demeçleri de paylaştığını hatırlattı. Metiner, "Dönemin İçişleri Bakanı AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Efkan Ala TRT’nin kendi talimatı doğrultusunda dönemin İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç tarafından nasıl alındığını anlatıyor. Şimdi Ankara Emniyet Müdürü olan Engin Dinç kardeşimiz gerçek bir kahramandır. Nokta." dedi.

'TRT'NİN YIKILMASI PAHASINA...'


Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala önceki gün katıldığı televizyon programında 15 Temmuz gecesi TRT'den bildiri yayınlanacağını öğrendiğinde, "TRT’nin yıkılması pahasına elinizde ne varsa kullanın ve binayı yıkın" talimatını verdiğini söylemişti.
Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala 15 Temmuz gecesi için TRT'den bildiri okunacağı söylentisine karşı "TRT’nin yıkılması pahasına elinizde ne varsa kullanın ve binayı yıkın." talimatını verdiğini söylemişti.

engin-dinc.webp

'HANGİNİZDE SİLAH VAR?'

Süleyman Soylu ise o geceyi, "Telefon geldi... 'İnsanlar TRT'nin önünde birikmiş durumdalar, eğer siz giderseniz moral takviye olacak ve bu moral ile TRT alınacak'...Meclis başkanının yanına gittim, meclis başkanına dedim ki, "Biz TRT'ye gidiyoruz... 3 milletvekili var, sordum... 'Hanginizde silah var..." şeklinde anlattı.