İsrailli bakan Erdoğan’ı hedef aldı: Yas tutmak isteyen Türkiye'de efendisiyle birlikte yas tutsun

İsrailli bakan Erdoğan’ı hedef aldı: Yas tutmak isteyen Türkiye'de efendisiyle birlikte yas tutsun
İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, Hamas lideri İsmail Haniye’nin bir suikast sonucunda öldürülmesinin ardından Türk bayrağının Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde yarıya indirilmesini sert sözlerle eleştirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da bir suikast sonucunda öldürülmesinin ardından Tel Aviv’de bulunan Türkiye Büyükelçiliği'nde Türk bayrağının yarı yarıya indirilmesine sert çıktı. Katz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği'ndeki Türk elçilik yetkilisine, sert bir dille uyarma talimatı verdiğini ifade ederek Türkiye’nin aldığı yas kararını “kabul edilemez” diyerek eleştirdi.

Katz, yaptığı açıklamada, "İsrail, 7 Ekim'de tecavüz ve cinayetleri gerçekleştiren Hamas terör örgütünün lideri İsmail Heniyye gibi bir katile yönelik yas tutulmasını kabul etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

erd.png

"TÜRKİYE'YE GİDİP EFENDİLERİ İLE BİRLİKTE YAS TUTSUNLAR"

Haniye’nin, arkadaşlarıyla birlikte televizyonda izlediği dehşet görüntüleri eşliğinde katillerin başarılarını kutlayan dualar ettiğini ifade eden Kaltz, "Eğer büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorsa, Türkiye'ye gidip terör örgütü Hamas'ı kucaklayan ve onun cinayet ve dehşet eylemlerini destekleyen efendileri Erdoğan ile birlikte yas tutsunlar" ifadeleriyle zehir zemberek sözler sarf etti.