İstanbul ve 14 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı

İstanbul ve 14 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı
Meteoroloji, İstanbul dahil 15 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı yaptı. Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor, Ege kıyılarında ise rüzgarın 40-60 km/saat hızla esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji, İstanbul dahil 15 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı yaptı. Kuvvetli gök gürültülü yağışlar nedeniyle dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ve belirli illerde yağışların yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Güney Ege kıyılarında rüzgarın kuzey yönlerden 40-60 km/saat hızla kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

sokak-hayvanlari-88.png

Hava sıcaklığı iç ve kuzeybatı bölgelerde 3-7 derece azalacak, diğer bölgelerde mevsim normallerinde kalacak. Rüzgar genellikle kuzeyden esecek, güney kesimlerde ise hafif ve orta kuvvette olacak.

EGE BÖLGESİ

sokak-hayvanlari-86.png

Ege kıyılarında rüzgarın yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği bekleniyor. Meteoroloji, İstanbul dahil 15 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı yaptı, kuvvetli sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması istendi. Ege Bölgesi parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İç kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Kıyılarda kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor. Afyonkarahisar’da 27°C, parçalı ve yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı. Denizli’de 34°C, parçalı ve çok bulutlu. İzmir’de 33°C, parçalı ve az bulutlu. Muğla’da 34°C, parçalı ve az bulutlu.

İÇ ANADOLU

sokak-hayvanlari-84.png

İç Anadolu Bölgesi genellikle parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzeyde yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Ankara’da 28°C, parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli sağanak yağışlı. Eskişehir’de 25°C, parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı. Konya’da 28°C, parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı. Sivas’ta 30°C, parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ

sokak-hayvanlari-87.png

Batı Karadeniz Bölgesi parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların yerel olarak kuvvetli, kıyılarda ise çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Bolu’da 23°C, Düzce’de 28°C, Sinop’ta 29°C ve Zonguldak’ta 25°C, hepsi parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu Bölgesi parçalı ve az bulutlu, kuzeyde yer yer çok bulutlu. Öğleden sonra Ardahan, Kars, Iğdır ve Erzincan çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Erzurum 30°C, Kars 27°C, Malatya 35°C ve Van 29°C, hepsi parçalı bulutlu veya az bulutlu. Güneydoğu Anadolu genellikle az bulutlu ve açık, batıda yer yer parçalı bulutlar olacak. Diyarbakır 39°C, Gaziantep 34°C, Siirt 38°C ve Şanlıurfa 39°C, hepsi az bulutlu ve açık.