İstanbul'da nem bunalttı: Bazı ilçelerde nem oranı yüzde 100’e ulaştı!

İstanbul'da nem bunalttı: Bazı ilçelerde nem oranı yüzde 100’e ulaştı!
İstanbul'da gece boyunca etkili olan yüksek nem oranları, bazı ilçelerde yüzde 100'e çıkarak rekor kırdı. Şehrin genel nem oranı yüzde 83, hava sıcaklığı ise 24,5 derece olarak ölçüldü.

İstanbul’da gece boyunca etkili olan sıcak hava ve yüksek nem oranları dikkat çekti. Şehrin genel hava sıcaklığı ve hissedilen sıcaklık 24,5 derece olarak ölçüldü, nem oranı ise yüzde 83 oldu. Ancak bazı ilçelerde nem oranı rekor seviyelere ulaştı.

NEM YÜZDE 98'E ULAŞTI

Çatalca ve Ümraniye’de nem oranı yüzde 100’e çıkarak tarihteki en yüksek seviyelere ulaştı. Ataşehir’de de nem oranı yüzde 100 ile bir diğer rekor kırdı. Büyükçekmece ve Beylikdüzü gibi ilçelerde de nem oranı yüzde 98’e çıktı.

BUNALTICI HAVA İSTANBUL'U SARDI

meteorolojiden-sicaklik-uyarisi-istanbulda-nem-yuzde-100e-cikti-3.jpg

Beşiktaş, Beyoğlu ve Kağıthane gibi bölgelerde nem oranı yüzde 98 olarak ölçüldü. Esenyurt ve Sancaktepe’de nem oranı yüzde 98 olarak kaydedildi. Bu yüksek nem oranları, gece boyunca şehrin çeşitli bölgelerinde hava sıcaklığıyla birleşerek bunaltıcı bir ortam yarattı.

GECE BOYU ETKİLİ OLDU

İstanbul’un bazı bölgelerinde hava sıcaklığı ve hissedilen sıcaklık arasındaki farklar oldukça belirgin oldu. Örneğin, Kadıköy’de hava sıcaklığı 25 derece, hissedilen sıcaklık ise 27,7 derece olarak ölçüldü. Hava sıcaklıklarının genel olarak 20 ile 25 derece arasında değiştiği şehre, yüksek nem oranları gece boyunca etkili oldu ve bazı ilçelerde nem oranı yüzde 86 ile yüzde 100 arasında değişti.