İstanbul'da taksilerde yeni dönem! Milyonların gözü bu karardaydı | Son dakika

İstanbul'da taksilerde yeni dönem! Milyonların gözü bu karardaydı | Son dakika
Milyonlarca İstanbullunun merakla beklediği taksi sorununa ilişkin karar çıktı. UKOME toplantısında taksi sayısının artırılması görüşüldü.

İstanbul'da taksilerde yeni dönem başlıyor. UKOME toplantısında görüşülen taksi sorununa ilişkin dikkat çeken kararlar alındı. UKOME toplantısında yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına dair teklif oy çokluğu ile kabul edilirken artık taksilere "Uygulama tabanlı taksi sistemi" geleceği belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı teklifte her 500 kişiye bir taksi düşmesine karar verildi.

İMAMOĞLU: 2500 YENİ TAKSİ HAYIRLI OLSUN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, alınan kararın ardından yaptığı açıklamada, "2500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun. Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz. Uzun çabalar sonucu UKOME'de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler." ifadelerini kullandı.

erdogan-9.png

TAKSİLERDE YENİ DÖNEMİN AYRINTILARI

Yeni taksi sisteminde, araçlarda tepe lambası bulunmayacak ve yolcu alımı uygulama veya entegre taksi durakları üzerinden yapılacak. Yeni sistem taksilerinin diğer taksilerden farklı bir tasarıma sahip olacağı belirtilirken bu taksilerin içinde güvenlik bölmesi bulunacak.

Getirilecek yeni sistemle birlikte, yolcular için kaliteli bir hizmet sağlanması amaçlanırken taksiciler için kamuoyundaki kötü algının iyileştirilmesi düşünülüyor. Ayrıca yeni düzenlemeyle birlikte, kurumsal taksi taşımacılığı sistemine de geçiş imkanı sunması değerlendiriliyor.