İYİ Parti’de flaş istifa! Başka bir partiye katılacak

İYİ Parti’de flaş istifa! Başka bir partiye katılacak
İYİ Parti’de bir istifa daha yaşandı. Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, İYİ Parti’den istifa ettiğini ve ilerleyen günlerde başka bir partiye katılacağını duyurdu.

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçiminin ardından İYİ Parti'de başlayan istifa depremi sürüyor. Art arda yaşanan istifalara bir yenisi daha eklendi. 31 Mart yerel seçimlerinde, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde İYİ Parti’den Belediye Başkanı seçilen Ediz Martin, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Martin, gerçekleştirdiği açıklamada, “Kısa süre önce İYİ Parti üyeliğinden istifa ettim. İlerleyen günler de Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılacağımı bilgilerinize sunarım” ifadelerini kullanarak, geçmiş zamanlarda Gençlik Kolları Başkanlığı’nı yaptığı CHP’ye döneceğini kamuoyuyla paylaştı.

iyip.png

2 İSİM DAHA İSTİFA ETMİŞTİ

Geçtiğimiz gün, İYİ Parti 27. Dönem milletvekili Aylin Cesur ve İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel de, İYİ Parti’den istifa ettiklerini açıklamışlardı.

Cesur, "Değerli İYİ Parti’liler, bugün itibariyle İYİ Parti üyeliğimi sonlandırmış bulunmaktayım.” ifadesiyle istifasını duyurmuş ve yaptığı açıklamada; partililere, teşkilat mensuplarına, İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'e ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na teşekkür etmişti.

Yücel ise istifasını, "Türk Kamuoyuna Duyuru Kurucu liderimiz Sayın Meral Akşener hanımefendinin daveti üzerine katıldığım, kurulmasında ve gelişmesinde emeklerimiz olan ve Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olduğum İYİ Parti’den istifa ettiğimi bildirmek isterim." açıklamasıyla açıklamıştı.