İzmir küle dönerken İçişleri Bakanı düğüne gitmiş

İzmir küle dönerken İçişleri Bakanı düğüne gitmiş
İzmir'de ormanlık alanda başlayıp yerleşim yerlerine sıçrayan yangında birçok yurttaşın evi yandı. İzmir küle dönerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Gaziantep’e düğüne gittiği ortaya çıktı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda başlayan ve oldukça geniş bir alana yayılan yangın, büyük bir felakete dönüştü. İki gün boyunca kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle 17 ev küle döndü, 105 ev boşaltıldı. 44 işyerinin de tahliye edildiği duyuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, havadan söndürmenin yeterli olmadığını ve helikopterlerin gece çalışmadığını aktardı. CNN Türk yayınına katılan Tugay, "Bu riskin olacağını anlattık ama ikna edemedik. Yeterli havadan söndürme yapılmadı. Şu an hiçbir helikopter çalışmıyor. Bizim itfaiyemiz dışında çalışma yok. Gün içerisinde birkaç hava aracı vardı" açıklamasında bulundu.

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığına göre, ülkenin birçok noktasından belediye ekipleri söndürme çalışmalarına destek vermek için İzmir'e gönderilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Gaziantep'e düğüne gittiği açığa çıktı. Yerlikaya, yurttaşların ve belediyelerin yardım çağrısında bulunduğu ve yangının bir türlü kontrol altına alınamadığı anlarda katıldığı düğünde nikah şahidi de oldu. Söz konusu düğünde, Mahsun Kırmızıgül’de sahne aldı.