İzmir'de yangın ikinci gününde: Birçok ev ve arazi yandı

İzmir'de yangın ikinci gününde: Birçok ev ve arazi yandı
İzmir Karşıyaka'da dün ormanlık alanda çıkan yangının pek çok yaşam alanına sıçraması sonucu yurttaşlar zor anlar yaşadı. Müdahaleler devam ederken, 3 mahalle boşaltıldı.

Dün öğlen saatlerinde İzmir Karşıyaka'da başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yerleşim yerleri ile sanayi alanlara sıçrayan yangın gece rüzgarın etkisiyle pek çok yaşam alanına ve iş yerlerine sıçradı. 3 mahallenin boşaltılmasına neden olan yangına sabah saatlerinde havadan müdahale başladı.

aa-20240816-35414057-35414045-izmir-s1r8-cover-jpg.webp

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yangına müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinde 900 vatandaşın tahliye edildiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üç kişinin piknik alanında yaktığı ateş sonucunda yangının başladığını söyledi.

16 EV YANDI

Yangın bölgesinde 87 ev 45 iş yerinin boşaltıldığı 16 evin yandığı öğrenilirken dumandan etkileneneler dışında ciddi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

kapak-3kca-cover-png.webp

İzmir Belediye Başkanı, Cemil Tugay, yaptığı açıklamada "Karşıyaka ve Bayraklı bölgesinde devam eden yangınların kontrol altına alınması için İzmir İtfaiyesi başta olmak üzere belediyemizin tüm birimleri, 700'ün üzerinde personelimiz, yüzlerce aracımızla ile sahadayız. Rüzgarın hızının artması riskine karşı teyakkuzdayız. Örnekköy TOKİ konutlarında 10 katlı bir binanın çatısı ve üst katı sıçrayan kozalak nedeniyle alev aldı. Ekiplerimiz hemen binayı tahliye etti ve yangını söndürdü. Yangından etkilenen bölgeyi ziyaret ederek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını dinledik. Evlerine giremeyen yurttaşlarımız için Zühtü Işıl Spor Salonu'nu açtık. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız kumanya ve içecek desteği sağlıyor. Yangını kontrol altına almak ve yaraları sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.