İzmir’de yangın yerleşim yerlerine ulaştı! Belediye başkanından ‘Evleri boşaltın’ çağrısı

İzmir’de yangın yerleşim yerlerine ulaştı! Belediye başkanından ‘Evleri boşaltın’ çağrısı
İzmir‘de geçtiğimiz gün Karşıyaka ilçesinde başlayan yangın, Bayraklı’da yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yangının şiddetli rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine kadar ulaştığını duyurdu.

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde geçtiğimiz gün akşam saatlerinde başlayan orman yangını büyüdü. Havanın aydınlanmasıyla birlikte ekipler yangına havadan da müdahale etmeye başladı. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına 4 uçak, 5 helikopter, 19 arazöz, 4 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale ediliyor.

Yangın bölgesinde bulunan 1 hayvan barınağı da tahliye edilirken bölgede görev yapan helikopterlerin zaman zaman güçlük yaşadı. Aynı zamanda, yazlık evlerde bulunan vatandaşların bir kısmı jandarma kontrolünde güvenli alana sevk edildi.

yangin.png

“YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI”

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Bayraklı ilçesini de etkisi altına alan ve rüzgarın da etkisiyle güçlenen yangına ilişkin açıklama yaptı.

Önal, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, “Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz” ifadelerini kaydetti.