İZSU Genel Müdürü gözaltına alındı | Son dakika

İZSU Genel Müdürü gözaltına alındı | Son dakika
İzmir'de sokakta açık bir biçimde bırakılan kablolar nedeniyle 2 kişinin yaşamını yitirdiği elektrik faciası soruşturmasında İZSU'nun Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, GDZ Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel ve iki üst düzey bürokrat gözaltına alındı.

İzmir’de 2 yurttaşın hayatını kaybetmesine yol açan elektrik faciasıyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan İZSU'nun Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, GDZ Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel ve iki üst düzey bürokrat gözaltına alındı.

Aynı zamanda 7 GDZ Elektrik çalışanının da gözaltına alındığı bildirildi.

izmsr3.png

İZSU, GDZ Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların bulunduğu 35 şüpheli şahıstan 14'ünün tutuklandığı olayda ek gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Ayrıca, Erdoğan ile birlikte iki üst düzey bürokratın da gözaltına alındığı ifade edildi. GDZ Elektrik'ten 7 kişi gözaltına alındı.

izmsr.png

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz günü, yoğun yağmur sırasında sokakta su birikintisine basan Deniz ve Öktemay, elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitirmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, bu kişilerden 6'sı ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme tarafından 14'ü tutuklanmıştı.