Jandarma Soma'da madencilere karşı AKP’li vekilin şirketine kalkan oldu!

Jandarma Soma'da madencilere karşı AKP’li vekilin şirketine kalkan oldu!
Jandarma, Manisa Soma’da hakları için mücadele eden madencilere karşı AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Maden’e kalkan oldu. Sendika yöneticileri gözaltına alındı.

Manisa’nın Soma ilçesinde AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Maden isimli şirkette, sendikal hakları ve işçi sağlığı ve güvenliği için eylem yapan madenciler jandarma tarafından engellendi. Üretimi durduran madenciler, daha önce jandarma tarafından gözaltına alınmıştı.

Bugün ise madenci ailelerinin, arkadaşlarının katılımıyla şirket önünde gerçekleştirilmek istenen basın açıklaması, jandarmanın müdahalesiyle engellendi. Jandarma, madene çıkan bütün yolları kapattı ve ailelerin ve köylülerin bölgeye girmesine engel oldu. Çocuklar ve aileler, güneşin altında saatlerce bekletilirken, evlerine dönmelerine de izin verilmedi.

“DEVLETİN BİZİM YANIMIZDA OLMASI LAZIM”

Bağımsız Maden İş Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda olaya ilişkin görüntüleri paylaşırken işten atılan Fernas Madencilik işçisi Durmuş Olgunsoy, “Biz deprem bölgesinde de koşturduk. Halk için varız. Devletin zenginin değil bizim yanımızda olması lazım. Ferhat Nasıroğlu arayınca neler yapıyorsunuz.” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

NELER OLMUŞTU?

6 gün önce Fernas Maden’de Bağımsız Maden İş Sendikasına üye oldukları için 7 işçi işten atılmıştı. İşten çıkarmalara ve atılan arkadaşlarına destek olmak amacıyla işi durduran 70 işçi ise jandarmanın müdahalesiyle gözaltına alındı. Daha sonra serbest bırakılan işçiler, mücadelelerini sürdürüyor.