Japon deprem uzmanı Türkiye için riskli noktaları açıkladı

Japon deprem uzmanı Türkiye için riskli noktaları açıkladı
Japon uzman Yoshinori Moriwaki, İstanbul'daki yumuşak zeminli bölgelerde büyük deprem riski olduğunu açıkladı. İlçe ilçe sıraladı.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndaki hareketlilik nedeniyle Türkiye'nin büyük bir tehlike altında olduğunu açıkladı. TGRT'ye verdiği demeçte, Moriwaki, KAF'ın dünyanın en aktif ve hızlı hareket eden fay hatlarından biri olduğunu vurgulayarak, Türkiye'deki 32 şehrin deprem riski taşıdığını belirtti.

AKDENİZ'DE ARTABİLİR

deprem-8.jpg

Moriwaki, fay hatlarının birbirini tetikleyebileceğini ve bu durumun Türkiye genelinde, düşük risk görülen bölgelerde bile depremlere neden olabileceğini ifade etti. Özellikle, İzmir'de büyük bir deprem beklemediğini, ancak kırılmamış fay hatları nedeniyle bölgedeki depremlerin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Batı’daki fayların harekete geçmesinin ve Kıbrıs’a doğru ilerlemesinin Akdeniz Bölgesi'nde depremlerin artmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.

İLÇE İLÇE SAYDI

deprem-sonrasinda-suriyeliler.jpeg

İstanbul'daki olası bir depremde, Moriwaki, yumuşak zeminli bölgelerin en riskli olduğunu söyledi. Ataköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar ve Yeşilköy gibi bölgelerdeki zemin iyileştirilmeden yapılan binaların ciddi hasar görebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’nin büyük depremlerle karşılaşabileceği iller arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla ve diğer şehirler yer alıyor. Moriwaki, bu şehirlerde yaşayanların daha fazla önlem alması gerektiğini vurguladı.