Kadıköy’de kedi ve köpekleri zehirlediler! Bu nasıl insanlık?

Kadıköy’de kedi ve köpekleri zehirlediler! Bu nasıl insanlık?
İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Fenerbahçe Mahallesi’nde en az 15 kedi ve 1 köpek zehirlendi. 4 kedinin tedavisinin sürdüğü belirtilirken polis olaya ilişkin inceleme başlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen katliam yasasına tepkiler yağmaya devam ederken yasanın onaylanmasından itibaren birçok şehirden art arda hayvan katliamı haberleri gelmeye devam ediyor.

Gazete Duvar'dan Meral Candan'ın aktardığına göre, İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Fenerbahçe Mahallesi’nde sabaha karşı kedi ve köpekler kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından zehirlendi. Söz konusu mahallede yaşayan bir hayvansever, 15 kedi ve 1 köpeğin zehirlendiğini belirlediklerini iletirken 11 kedi ve köpek hayatını kaybetti.

Kedilerden 4’ü veterinerde tedavi altına alınırken mahallede yaşayan ve Hatay’dan depremzede olarak getirilen bir köpeğin ise akıbetinin henüz bilinmediği, köpeği aramaya devam edildiği kaydedildi.

erdogan-26.png

Hayvansever, araba altlarında, köşelerde ölü veya can çekişen kediler bulduklarını, yetiştirebildiklerini veterinere götürdüklerini aktardı ve bu sebeple zehirlenme nedeniyle kaç kedi ve köpeğin etkilendiğinin bilinmediği ifade edildi.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken hayvansever, bir yıl önce de mahallede benzer bir zehirlenme vakası yaşandığını, yaklaşık 30 kedinin bu nedenle hayatını kaybettiğini anımsattı.