Kadir Mısıroğlu’nun oğlundan “Babamın hatırasına hakaret edildi” davası

Kadir Mısıroğlu’nun oğlundan “Babamın hatırasına hakaret edildi” davası
İslamcı yazar Kadir Mısıroğlu'nun oğlu Abdullah Sünusi Mısıroğlu, B.Ö. isimli bir sosyal medya kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Mısıroğlu'nun ölümünden bir gün sonra yapılan küfürlü bir yorum delil olarak sunuldu.

Bir kazanç kapısı olarak görülen hakaret davalarına bir yenisi daha eklendi. Mustafa Kemal Atatürk’e ve laik Cumhuriyet’e yönelik saldırgan söylemleriyle tanınan Kadir Mısıroğlu’nun oğlu Abdullah Sünusi Mısıroğlu, babasının hatırasına karşı hakaret suçu işlendiğini ifade ederek B.Ö. isimli bir Facebook kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halk TV’den Çiğdem Tosun’un aktardığına göre, Kadir Mısıroğlu'nun ölüm tarihi olan 5 Mayıs 2019’dan bir gün sonra, B.Ö. isimli kullanıcısı, Facebook’ta Mısıroğlu’na yönelik, “Tarihçi yazar değil en büyük o….u çocuğu" ifadesini kullanarak küfür içerikli bir paylaşım yaptı.

misiroglu2.png

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Abdullah Sünusi Mısıroğlu, söz konusu yorumu 23 Mart 2023 tarihinde fark etti ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık, yapılan ilk incelemede, yorumun kime yönelik yapıldığının belirlenemediği gerekçesiyle, kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti.

Verilen karara itiraz eden Mısıroğlu ve avukatları, sosyal medya platformlarının teknik özelliklerini vurgulayarak B.Ö.’nün yorumunun Kadir Mısıroğlu’na yönelik olduğunu ve yorumun kime yönelik olduğunun bilinmesi şartının sağlandığını kaydetti.

SULH CEZA KARARI KALDIRDI

Mısıroğlu'nun avukatları, B.Ö.’nün, Kadir Mısıroğlu’nun hatırasına bilinçli bir biçimde hakaret ettiği ve yorumun suç teşkil ettiğini savundu. Yapılan itiraz üzerine takipsizlik kararı kaldırıldı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Takipsizlik kararına itiraz başvurusu sonucunda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, B. Ö. hakkında ifadesinin alınması amacıyla yakalama kararı çıkardı.