Kafeye düzenlenen silahlı saldırıda yoldan geçen 1 kişi öldü

İstanbul'da maskeli kişiler tarafından bir restorana yönelik düzenlenen silahlı saldırı da yoldan geçen bir kişi hayatını kaybetti

İstanbul Esenyurt'ta motosikletli ve maskeli kişiler tarafından bir restorana yönelik düzenlenen silahlı saldırı sırasında yoldan geçen Amir Sheıkh Alkahwatıe vuruldu. Ağır yaralanan Alkahwatıe hayatını kaybetti. Olayal ilgili silahı kullandığı öğrenilen Onur E. Yakalandı. Olay anına ait görüntülerde ortaya çıktı.


Olay, 16 Temmuz günü saat 22.00 sıralarında Zafer Mahallesi Doğan Araslı Bulvarı üzerinde yaşandı. Cadde üzerinde bulunan bir restorana motosikletle gelen iki maskeli kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Motosikletli saldırganlar restorana ve çevreye defalarca ateş ettikten sonra olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi. Silahlı saldırı sırasında çocuğuyla olay yerinden geçen Suriye uyruklu Amir Sheıkh Alkahwatıe vurularak ağır yaralandı.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Alkahwatıe, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Polis ekipleri yaşanan olay sonrası güvenlik şeridiyle restoran ve çevresini kapattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalarda restorana ve park halindeki iki araca kurşunların isabet ettiği belirlendi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan şüphelileri yakalanması için çalışma başlattı.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerden silah kullanan şahsın kimliğini tespit eden ekipleri geçtiğimiz gün operasyon düzenledi. Gaziosmanpaşa’da yapılan operasyonda olayda silah kullanan şüpheli Onurcan E. Gözaltına alındı. 21 yaşında 8 suç kaydı olan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAMERALARA YANSIDI

Silahlı saldırının güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Amir Sheıkh Alkahwatıe kızıyla caddede yürüdüğü sırada restorana yapılan silahlı saldırı sonucu yere düştüğü ve restorandakilerin panikle yere yattığı görülüyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediliyor