Kanlı yasa önünü açtı! Sokak hayvanları katlediliyor

Kanlı yasa önünü açtı! Sokak hayvanları katlediliyor
AKP ve MHP oylarıyla Meclis’te kabul edilen ve sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasayla birlikte hayvan katliamları önce Niğde ve Ankara Altındağ’da başladı, şimdi de İstanbul Silivri’de devam ediyor.

İstanbul’un Silivri ilçesinde bulunan Gümüşyaka Mahallesi gölet mevkiinde 2 yavru 1 anne köpeğin cansız bedeni bulundu. Yurttaşların ihbarıyla bölgeye giden Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı, "Çevredeki vatandaşlardan edinilen bilgi doğrultusunda 6 yavrunun daha olduğu ifade ediliyor. Çevre araştırılıyor. Jandarma ve Belediye ekipleri olay yerinde" açıklamasında bulundu.

Ölü olarak bulunan köpeklerin o bölgede yaşadıklarını ifade eden Paçalı, köpeklerin cesetlerinin bulunduğu noktada et kalıntıları olduğunu belirtti. Paçalı, sosyal medya hesabından konu hakkında gerçekleştirdiği açıklamada, "Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla toksikolojik inceleme ve parmak izi araştırması yapılacak. Olay yeri inceleme ekipleri savcılık talimatıyla bölgede araştırma yapıyor" ifadelerini kullandı.

katliam4.png

YASA ÖNÜNÜ AÇTI

AKP oylarıyla Meclis’e sunulan ve muhalefetin tüm ısrarlarına ve yurttaşların tepkilerine rağmen Genel Kuruldan geçen katliam yasasıyla birlikte hayvan katliamları başladı. İlk olarak Niğde Belediyesi tarafından öldürülen birçok köpeğin toplu mezarlara gömüldüğü ortaya çıkarken daha sonra Ankara Altındağ Belediyesi’nin sokak köpeklerini öldürdüğü ortaya çıktı.

Basına yansıyan görüntüler vicdanları sızlatırken Altındağ’da köpeklerin başlarının kesilerek işkenceyle öldürüldüğü açığa çıktı.

katliam2.png

katliam3.png