Katliam haberlerinin ardından CHP harekete geçti! Kanlı yasa AYM’ye taşındı

Katliam haberlerinin ardından CHP harekete geçti! Kanlı yasa AYM’ye taşındı
AKP ve MHP oylarıyla Meclis’ten geçen ve sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan katliam yasasının yürürlüğe girmesinin ardından CHP, yasanın iptali istemiyle AYM’de dava açtı.

AKP tarafından Meclis’e sunulan ve TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen katliam yasası, 2 Ağustos günü yürürlüğe girdi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte önce Niğde ve Ankara Altındağ’da daha sonra ise ülkenin çeşitli yerlerinde sokak köpeklerinin öldürüldüğüne ilişkin görüntüler basına yansırken kamuoyu tepkisi çığ gibi büyüdü.

Cumhuriyet Halk Partisi, kendi belediyelerinin kanlı yasayı uygulanmayacağını belirtirken yasanın iptali için AYM'de dava açtı.

yasa-001.png

İPTAL BAŞVURUSU YAPILDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'ndan geçtikten sonra kanunu AYM'ye götüreceklerini açıklamıştı, CHP bugün yasanın iptal edilmesi için başvuru yaptı.

CHP'den milletvekillerinin katıldığı heyet, AYM'nin önünde süreç hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirirken hayvan hakları savunucuları da CHP'nin basın açıklamasına katıldı.