Katliam yasası eleştirildi! İngiltere "Türkiye'ye gitmeyin" dedi

Katliam yasası eleştirildi! İngiltere "Türkiye'ye gitmeyin" dedi
AKP ve MHP oylarıyla TBMM’de kabul edilen katliam yasasının ardından AKP’li belediyelerde yapılan köpek katliamları sonrasında İngiltere'de “Türkiye’ye gitmeyin” boykotu başladı.

AKP tarafından Meclis’e sunulan ve sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan 17 maddelik katliam yasası, AKP ve MHP’nin oylarıyla TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmişti. Söz konusu yasanın kabul edilmesinin ardından önce Niğde ve Ankara Altındağ’da köpek katliamları başlamış ve daha sonra ülkenin birçok noktasında köpeklerin öldürüldüğü haberleri gelmeye başlamıştı.

Yurttaşların söz konusu yasaya tepkileri devam ederken yurt dışından Türkiye için boykot çağrıları başladı. Bazı turistler, sosyal medya hesaplarından ‘BoycottTurkey’ etiketi ile hayvan katliamı yasasını eleştirirken bazıları ise Türkiye’ye planladıkları ziyaretleri iptal ettiklerini ifade etti.

boykot2.png

BOYKOT ÇAĞRILARI DIŞ BASINDA

İngiltere’de başlayan boykot çağrıları sürerken bu tepkiler dış basına da yansıdı. Katliama karşı tepkiler ve boykot çağrıları, The Mirror, The Guardian, The Economist, Daily Mail gibi gazetelerle birlikte ABD’de yayın yapan The New York Times gazetesinde kendine yer buldu.

GAZETELER NE YAZDI?

İngiltere’nin en büyük gazetelerinden biri olan The Guardian, “Türkiye milyonlarca sokak köpeğini ortadan kaldırmak için ‘katliam yasasını’ onayladı” ifadelerini kaydederken The Mirror gazetesi “İngiliz turistler yeni yasa nedeniyle Türkiye’yi ‘boykot’ ediyor ve ‘tatillerini iptal etmek’ için acele ediyor” ifadelerine yer verdi.

Daily Mail gazetesi ise, konuya ilgili ”Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokakları güvenli tutmak için barınaklara yerleştirilmeleri gerektiğini iddia etmesine rağmen Türkiye’de milyonlarca köpeğin ölümüne neden olan sokak köpeği ‘katliamına’ karşı tepkiler büyüyor ” başlığını attı.

ABD’nin ünlü gazetelerinden biri olan The New York Times ise katliam yasasına ilişkin hazırladığı haberde, “Türkiye’nin milyonlarca sokak köpeğini barınaklara taşımayı ve bazılarına ötenazi uygulanmasına izin vermeyi amaçlayan yeni yasasının hem kültürel hem de siyasi sonuçları var.” söyleminde bulundu.