Katliam yasası görüşmelerinde televizyon ekranı yerinden söküldü

Katliam yasası görüşmelerinde televizyon ekranı yerinden söküldü
Sokak hayvanlarının iğne ile öldürülmesinin önünü açan ve kamuoyunda ciddi tepkilere sebep olan yasa teklifinin görüşmeleri başladı. STK’ların salona girmesine engel olmak için yoğun önlemler alınırken koridora kurulan ekranlar da kaldırıldı.

AKP’nin Meclis’e sunduğu, sokak hayvanlarının iğne ile öldürülmesini öngören ve eleştiri oklarının hedefi olan yasa teklifinin ilk üç maddesi 17 Temmuz günü komisyondan geçmişti.

Yasa teklifinin yeniden başlayan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndaki görüşmelerinden önce, yoğun güvenlik önlemleri alınmasını dikkatleri çekti. Birgün’den Mustafa Bildircin’in aktardığına göre, komisyon salonunun bulunduğu koridorda yer alan ve ziyaretçilerin görüşmeleri takip etmesi için kullanılan televizyon ekranı yerinden söküldü.

Sivil Toplum Kuruluşlarının ve hayvan hakları savunucularının salona girişine engel olunması amacıyla da yoğun güvenlik önlemleri alındı.

komisyon-1.png

TELEVİZYON TARTIŞMASI

Komisyon Başkanı Vahit Kirişci, milletvekilleri ve bürokratlar dışında hiç kimsenin salona alınmadığını kaydederken muhalefet partilerinin milletvekilleri, ziyaretçilerin görüşmeleri takip edebilmesi için koyulan televizyonun kaldırılmasını eleştirdi. AKP’li Kirişci, televizyonun 17 Temmuz’da yapılan görüşmeler sırasında zarar gördüğünü ve tamir edilmesi için kaldırıldığını ileri sürdü.

AKP’Lİ VAHİT KİRİŞCİ’YE TEPKİ

Vahit Kirişci, komisyon üyesi olmayan milletvekillerine söz hakkı vermeyeceğini belirtti. Milletvekilleri ise buna karşılık, “Burası keyfe göre yönetilecek bir şey değil” diyerek karara tepki gösterdi. Usul tartışmasını kapatan Kirişci, komisyonun maddelerinin görüşülmesine geçilmesini talep etti. Milletvekilleri, söz konusu kararı sıralara vurarak protesto ederken komisyona beş dakika ara verildi.