Kenan Işık hayatını kaybetti | SON DAKİKA

Kenan Işık hayatını kaybetti | SON DAKİKA
10 yıldır komada olan oyuncu Kenan Işık 76 yaşında vefat etti.

Kim Milyoner Olmak İster gibi programlarla hafızalara kazınan usta oyuncu Kenan Işık, 2014 yılında gittiği spor salonunda ayağı kayarak yere düşmesi sonucu başını çarparak komaya girmişti.

Beyin kanaması sonucu yıllardır komada olan ve ailesinin yardım ve desteği ile yaşamını sürdürebilen Kenan Işık 76 yaşında hayatını kaybetti.

kelebek-9.png

KENAN IŞIK KİMDİR?

Kenan Işık, 1947 doğumlu bir Türk sanatçıdır ve özellikle tiyatro, dizi ve film oyunculuğuyla tanınır. Malatya'da doğmuş olan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. 1972 yılında Devlet Tiyatroları'nda sanat hayatına başlamış ve bu süreçte birçok önemli tiyatro oyununda rol almıştır.

Işık, sadece bir oyuncu olarak değil, aynı zamanda Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği gibi önemli görevlerde bulunarak tiyatro dünyasına önemli katkılarda bulunmuştur. Oynadığı oyunların yanı sıra birçok tiyatro oyunu da yazmıştır.

Ancak Kenan Işık'ın kariyeri 21 Mart 2014'te beklenmedik bir şekilde kesilmiştir. Spor sonrası saunada geçirdiği bir kaza sonucu fenalaşmış ve kafa travması yaşamıştır. Hemen hastaneye kaldırılan Işık, beyin kanaması geçirmiş ve acil bir ameliyata alınmıştır. Ne yazık ki, bu olaydan sonra 10 yıl boyunca komada kalmış ve bu süre zarfında sanat dünyasından uzak kalmıştır.