Kiralarda Ekim ayında artış uyarısı!

Kiralarda Ekim ayında artış uyarısı!
Rekor seviyelere ulaşan enflasyonun yanı sıra Temmuz ayından itibaren yüzde 25 yasal sınırın kaldırılmasının ardından kiralar her geçen gün artarken; uzmanlar yaşanan artışın katlanacağı yönünde uyarıda bulundu.

Hayat pahalılığının her geçen gün artması bir diğer yandan da kiralarda yaşanan yükseliş yurttaşların ay sonunu getirirken daha fazla zorlanmasına neden oluyor.
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Enflasyon Raporu sunumunda kira enflasyonundaki düşüşe işaret etse de yaşanan durumun daha farklı olduğu yönünde uzmanlardan uyarı geldi.

Yasal sınırın kaldırılmasından sonra TÜFE oranına göre belirlenen kira oranları 12 aylık verileri iki ay üst üste yüzde 65 seviyelerinde açıklandı. Bu durum, kira fiyatlarının hızla artmasına neden oldu.

1522254690786.jpg

Konuya ilişkin uyarıda bulunan Gayrimenkul uzmanı Olcay Selvi, İstanbul'daki 100 metrekarelik bir dairenin kira ortalamasının 20 bin TL olduğunu, ancak bu rakamın zamlarla birlikte 33 bin TL'ye kadar çıkabileceğini belirtti. Ancak, aynı dairenin şu anki boş fiyatı 25 bin ile 27 bin TL arasında değişiyor.

EKİM AYINDA ARTIŞ YAŞANACAK

Üniversitelerin Ekim ayından itibaren açılacağı göz önünde bulundurulsa özellikle büyük şehirlerde kiralarda büyük artışın yaşanması bekleniyor. Bu durum yurttaşların daha fazla endişelenmesine neden olurken konuya ilişkin konuşan yetkililer, taşınma hareketliliğinin artacağı yönünde açıklamalarda bulunuyor.