Kocaeli'de simide antrikot muamelesi

Kocaeli'de simide antrikot muamelesi
Kocaeli'de 12 lira 50 kuruş olan simidin fiyatı 15 Ağustos'tan itibaren 15 lira olacak.

Ekonominin her geçen gün olumsuz yönde seyretmesiyle piyasaların darboğaza girmesi pek çok alanda üretilen ürünlerin ücretlerinin artışını da kaçınılmaz kıldı. Yediden yetmişe, zengininden dar gelirlisine, geçim sıkıntısı çekeninden öğrencisine herkesin severek tükettiği simit de yüksek fiyatlarıyla dikkat çekmeye başladı.

Kocaeli'de 100 gramı 12 lira 50 kuruş olan simidin yeni fiyatı 15 lira oldu. Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası daha önce simide zam yapılmasını talep etmiş ancak talep reddedilmişti. Ardından teklif, görüş niteliğindeki karar için iki sefer Ticaret Bakanlığı’na gönderildi, iki teklife de olumsuz görüş bildirildi.

15 AĞUSTOS'TA SİMİT 15 TL OLACAK

simit.png

Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası süreç sonunda teklifi Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Yönetimi’ne sundu. 100 gram simit 15 TL şeklindeki teklif, 30 Temmuz Salı günü gerçekleşen KESOB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda görüşüldü ve karara bağlandı.

İzmit Kadıköy Mahallesi’nde hizmet veren KESOB Merkezi’nde, KESOB Başkanı Kadir Durmuş başkanlığındaki yönetim kurulu toplantısında teklif kabul edildi. 100 gram simit muhtemel 1 Ağustos, en geç ise 5 Ağustos itibariyle 15 TL’den satılmaya başlanacak.