Kuzey Irak'ta düşürülen Türk SİHA’sına ilişkin Ankara’dan açıklama!

Kuzey Irak'ta düşürülen Türk SİHA’sına ilişkin Ankara’dan açıklama!
Türkiye ve Irak arasında "güvenlik ve terörle mücadele" noktasında önemli adımların atıldığı bir dönemde geçtiğimiz gün Kuzey Irak’ta bir Türk SİHA’sı düşürüldü. Konuya ilişkin Ankara'dan açıklama geldi.

Irak Hava Savunma Güçleri, geçtiğimiz gün Kerkük’te Türkiye’ye ait bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) düşürüldüğünü açıkladı. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı olaya ilişkin teknik araştırmaların devam ettiğini iletirken Ankara'dan yapılan tek açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'den geldi.

Türkiye ve Irak'ın "terörle mücadelede" ortak bir aradeye sahip olduğunu belirten Keçeli, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın açıklamasına atıf yaptı ve sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanmıştır. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığı tamdır. Türkiye, Irak topraklarında yuvalanmış terör örgütüyle mücadelesini, BM Şartı’nın 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa ilkesi uyarınca sürdürmektedir.” ifadelerine yer verdi.

ihajpg-5vq2tqzidew0jf5819disq.jpg