Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor! Tarih belli oldu

Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor! Tarih belli oldu
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, 14-15 Ağustos'ta Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas, 14-15 Ağustos’ta ülkemize bir ziyarette bulunacaktır.“ ifadesini kullandı.

Yapılan açıklamada, Abbas’ın 14 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği belirtilirken 15 Ağustos Perşembe günü ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na hitap edeceği kaydedildi.

Söz konusu ziyaretin, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesinin ardından yapılması dikkatleri çekti.

abbas-001.png

NE OLMUŞTU?

TBMM’de konuşma yapması için Ankara’ya davet edilen Abbas, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Türkiye'ye gelemeyeceğini ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, geçtiğimiz günlerde, Mahmut Abbas’a tepki göstermiş ve "Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz, bakalım gelebilecek mi?" açıklaması kaydetmişti.

ekran-alintisi.jpg

NUMAN KURTULMUŞ AÇIKLAMIŞTI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün gerçekleştirdiği açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı TBMM’ye davet edeceklerini kaydetmiş ve " Netanyahu, 24 Temmuz'da ABD Kongresinde konuşturulacağı gün biz Sayın Mahmud Abbas'ı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda konuşturmak ve aynı zamanda İsmail Haniye'yi de Mecliste misafir olarak ağırlamak arzusundaydık.” açıklamasında bulunmuştu.

Abbas’ı, önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna davet edeceklerini ve milletvekillerinin huzurunda Filistin davasını anlatacağını ifade eden Kurtulmuş, toplantıya Türkiye'deki uluslararası camianın mensuplarını da davet edeceklerini açıklamıştı.