Mahmud Abbas yarın TBMM'de konuşma yapacak

Mahmud Abbas yarın TBMM'de konuşma yapacak
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma gerçekleştirecek. TBMM’deki olağanüstü toplantı nedeniyle güvenlik önemleri en üst seviyeye çıkarılacak.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos günü yapacağı Ankara ziyaretinde TBMM Genel Kurulu’na hitap ederek İsrail’in Filistin topraklarında yürüttüğü saldırıları anlatacak.

1 Ekim'e kadar tatile giren TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un olağanüstü toplantı çağrısı üzerine 15 Ağustos Perşembe günü toplanacak. Genel Kurul’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıyı anlatacak. Abbas’ın yapacağı konuşmanın yaklaşık yarım saat süreceği tahmin ediliyor.

Mahmud Abbas'ın sağlık sorunları nedeniyle konuşmasını oturarak yapmak istediği fakat görüşmeler sonunda konuşmayı kürsüden yapmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

filistin.png

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Abbas ve Kurtulmuş'un yapacağı görüşmenin ardından Abbas ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis’te bir araya gelecek. TBMM Genel Kurulu’nun yarın saat 15.00’da Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından açılacağı bildirilirken Kurtulmuş’un açılış konuşmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas'a söz verileceği kaydedildi.

Abbas, milletvekillerine İsrail'in Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırıları anlatacak ve bu konuşma İngilizce, Türkçe ve Fransızcaya anlık olarak tercüme edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Abbas’ın konuşmasını Genel Kurul Salonu’nda dinleyecek.

FİLİSTİN TEMALI SERGİ

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, Şeref Holü'nde bulunan Filistin temalı fotoğraf sergisini gezecek.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, daha sonra Filistin Devlet Başkanı Abbas ve heyetiyle Meclis’teki Mermerli Salon'da bir araya gelecek.