MEB: Fransız okullarına Türk öğrencilerin kayıtları durduruldu

MEB: Fransız okullarına Türk öğrencilerin kayıtları durduruldu
Türk öğrencilerin kayıtlarının Charles de Gaulle ve Pierre Loti okullarında durdurulduğunu Milli Eğitim Bakanlığı bildirdi.

Türkiye'de eğitim faaliyetlerini sürdüren Fransız okulları Charles de Gaulle ve Pierre Loti ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yaşanan müfredat uyuşmazlığına dair yeni bir karar alındı.

Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamada, sorun çözülene kadar bu okullara yeni Türk öğrenci kaydının askıya alındığı bildirildi.

Yeni açılacak eğitim kurumlarına adları Milli Eğitim Bakanlığı verecek - Son Dakika Haberleri

Açıklamada ayrıca, bu okullar yasal bir statü kazanana kadar ilgili sınıf seviyelerinde "Türk dili, Türk kültürü, Türk edebiyatı, Türk tarihi ve coğrafya" derslerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretmenler tarafından verileceği belirtildi.

ANLAŞMA SAĞLANANA KADAR KAYITLAR DURDURULDU

Bakanlık, bu okullara yönelik uluslararası bir eğitim iş birliği anlaşmasının sağlanması beklenene dek yeni öğrenci kayıtlarının durdurulduğunu duyurdu. Bu uygulama, özellikle ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıflarını kapsayacak. Ocak 2024'ten itibaren bu okullara kayıt yapılamayacak.

MEVCUT ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Ocak 2024 itibarıyla, bu okullarda eğitim gören Türk öğrencilerin listesi ve okul bilgileri, Fransız Yurt Dışı Eğitim Ajansı (AEFE) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacak. Bu süreç, 2024-2025 ders yılı başlamadan önce tamamlanacak.

gumpdhixkaadpsh.jpeg