MEB harekete geçti: Türkçe olmayan 30 okulun ismi değişecek!

MEB harekete geçti: Türkçe olmayan 30 okulun ismi değişecek!
MEB, Türkçe olmayan okul isimleri için harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkçe olmayan adlara sahip okulların isimlerinin değiştirilmesini istedi. Bakanlık, 6 ilde bulunan 30 okulun isimlerinin Türkçe'ye uygun olarak yeniden belirlenmesi gerektiğini açıkladı.

MEB'den bazı özel okullara "Türkçe" isim uyarısı

MEB'DEN KANUNA AYKIRI OKUL İSİMLERİNE YENİ DÜZENLEME

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, iller valiliklerine gönderdiği yazıda, Türk milli eğitiminin ilkeleri ve 1739 sayılı Milli Eğitim Kanunu'na uygun olarak okul adlarının Türkçe olması gerektiğini vurguladı.

Yazıda, sadece azınlık okulları, yabancı ve uluslararası okullar ile yalnızca yabancı dil eğitimi veren kurslar için Türkçe dışı isimlerin kabul edilebileceği belirtildi. Diğer tüm okullarda ise yabancı dil, kıta, ülke veya tarih isimlerinin kullanımının yasak olduğu ifade edildi.

30 OKULUN İSMİ DEĞİŞTİRİLECEK

Bakanlık, Türkçe olmayan isimlerin tespit edildiği 6 ildeki valiliklere bu isimlerin düzeltilmesi için talimat verdi. Toplamda 30 okulun isimlerinin yasal düzenlemelere uygun şekilde Türkçe olarak yeniden belirlenmesi gerektiği bildirildi. İlgili okul isimlerinin değiştirilmesi ve yeni isim önerilerinin sunulması talep ediliyor.