Meclis’te “Emekliler hastaneye düştü” diyerek isyan etti

Meclis’te “Emekliler hastaneye düştü” diyerek isyan etti
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonunda bir konuşma gerçekleştirdi. TÜİK’in terazisinin bozuk olduğunu ifade eden Ergün, Meclis’te isyan etti.

Giderek ağırlaşan ekonomik kriz ve artan enflasyon, milyonlarca emekliyi asgari yaşama ve sefalete mahkum ediyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bir konuşma gerçekleştirdi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in aktardığına göre, Ergün, yaptığı konuşmada, emeklilerin sesini yükselterek “Ömrümüzün son döneminde insan onuruna yakışır bir hayatı yaşamak istiyoruz. Beslenemeyen emekliler hastanelere düştü” açıklamasında bulundu.

emekliler.png

Paket komisyonda görüşülürken söz alan Ergün, “Ben sahadan geliyorum, Türkiye’nin her vilayetini karış karış geziyorum. Ben bunları size anlatmakla sorumlu bir kişiyim.” ifadelerini kullanarak emeklilerin hakkının verilmemesi durumunda, bunun psikolojik, sosyal ve sağlık boyutları olacağını vurguladı.

“Sağlıklı beslenemeyen bir toplum hastalığa davetiye çıkarır. Sizlerden istirhamım, sizler bizim evlatlarımızsınız, hastanelere gidin, gezin; bakın, aklınızın alamayacağı kadar hasta sayısıyla dolu.” ifadelerini kaydeden Ergün, bunun nedeninin, emeklilerin sağlıklı beslenememesi olduğunu belirtti.

emekli2-001.png

ERGÜN’DEN TÜİK TEPKİSİ

Kazım Ergün, temmuz ayında yüzde 19.31 zam alan memur emeklilerine de işçi emeklileri gibi yüzde 24.73 zam verilerek iki grubun eşitlenmesini talep etti. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) terazisinin bozuk olduğunu ifade eden Ergün, “Hangi terazide ölçtün de 24.73’ü buldun? TÜİK’e asla inanmıyoruz. TÜİK’i mahkemeye verelim diye ülke genelinde muazzam bir tepki var” açıklamasını kaydetti.