Meclis’teki arbedenin ardından Özgür Özel’den ilk açıklama

Meclis’teki arbedenin ardından Özgür Özel’den ilk açıklama
Milletvekilliği düşürülen ve AYM’nin bu eyleme yönelik “yok hükmünde” kararını verdiği Can Atalay için olağanüstü olarak toplanan TBMM karıştı. Meclis kana bulanırken Özel’den ilk açıklama geldi.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın kürsüde yaptığı konuşma sırasında Meclis’te tartışma çıktı. AKP’li vekiller Şık’ın üzerine yürürken milletvekilleri birbirine girdi. Bunun üzerine oturuma yeniden ara verildi.
TBMM, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin verdiği “yok hükmünde” kararını görüşmek için olağanüstü toplandı. Ahmet Şık kürsüde yaptığı konuşması sırasında AKP’li milletvekilleri ile sözlü bit tartışma yaşandı. Verilen aranın ardından Ahmet şık tekrar konuşma başladı ve olağanüstü oturuma yeniden ara verildi.

Meclis’te gerginlik sürerken AKP Milletvekili Alpay Özalan ve bazı milletvekilleri, Ahmet Şık’a saldırdı ve yumruk attı. Diğer milletvekillerinin de katılımıyla kavga daha da büyüdü.

kavga2.png

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşanan kavganın ardından ilk açıklamayı yaptı. Özel, "Sözlerin havada uçması gereken yerde yumruklar havada uçtu. Gerçekten çok üzgünüm. Bir idare amirinin milletvekiline vurması kabul edilir değil. AKP'li Özalan vekil Gülistan Kılıç Koçyiğit'i yaraladı. Koçyiğit, saldırıyı engellemek isterken yaralandı bir meclis çalışanımız da yaralı." açıklamasında bulundu.