Meteoroloji açıkladı: Sağanaklara dikkat!

Meteoroloji açıkladı: Sağanaklara dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmini raporunu yayınlandı. Bu hafta yurdun İç Anadolu'nun güneyi ile Akdeniz Bölgesinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Rapora göre, yurdun genelinde sağanak yağışların olması beklenirken, Trakya İç Ege İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun Batısı ile Karadeniz'in İç ve yüksek kesimlerinde parçalı ve yer yer yağışlı havaların etkili olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Marmara Bölgesi'nde İç Anadolu ile Ege'nin iç kesimlerinde yağışlar kendini belli ederken, İstanbul'un Avrupa Yakası ile gece saatlerinde kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.
Akdeniz Bölgesi'nin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İç Anadolu'da yağışların, bölgenin batısı ile Karaman çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Batı Karadeniz'de ise Bolu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Orta ve Doğu Karadeniz'de ise, Ordu çevreleri ile Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Doğu Anadolu'da öğle saatlerinden sonra Van'ın kuzey ve doğu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Güneydoğu Anadolu'da ise, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.